Lijst van echt leder!

“Angus” is een serie staaflijsten die met echt leder bekleed zijn!

Hierdoor onderscheid de lijst van echt leder zich van de met lak gekleurde lijsten.
Het is echt een bijzondere lijst in 3 verschillende kleuren, kastanje bruin, roodbruin en wengé.
Verkrijgbaar in 3 verschillende profielen, van smal tot breed.

Het smalle profiel heeft ook een hoge rug waardoor deze ook bijzonder goed past om een schilderij wat op spanraam zit. Maar ook om zwevend in te lijsten is dit profiel geschikt. Ik heb hem gebruikt voor een doek van 100 x 100 waar een landschap op geschilderd was in de bruin tinten met wit en crème. De lijst zorgde dat de donker geverfde delen extra aandacht kreeg waardoor er meer diepte in het doek ontstond. Het kwam op een lichte achtergrond met een ledere bruine bank eronder. Het was in een keer af!

De brede platte lijst heeft een lipje aan de binnenkant waardoor de lijst een beetje als een passe-partout werkt, ik heb hem nu al bij zowel grote, als kleine doeken gebruikt en iedere keer ontstaat er een soort van rust in het werk.

Het holle profiel gebruik ik zowel voor portretten als voor werken die extra diepte kunnen gebruiken. Dit vaak in combinatie met een dubbel passe-partout waarvan de bovenste in crème en de onderliggende in donker, passend bij de gebruikte kleur van de lijst en één en ander natuurlijk aangepast aan het in te lijsten werk zelf.
Verbazing wekkend is dat de lijst zowel goed uit komt bij modern als bij klassiek werk. Maar ook foto’s heb ik er al mee ingelijst wat ook een geweldig eind resultaat op leverde.

Kortom kom naar onze lijstenmakerij in Doetinchem met je in te lijsten werk en laat je zelf overtuigen hoe deze echt lederen lijst ook om jou werk past. Staat het niet dan hebben we nog ongeveer 1500 andere lijsten die wellicht perfect voor jou inlijsting geschikt zijn.

tekst blog

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Cookies

Bewerk uw toestemmingsinstellingen of bekijk het privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit
stel je cookies in