Kijkje bij de kunstenaar….. Clemens Briels

Kijkje bij de kunstenaar…..

tekst blog-3

 

Bezoekje gebracht aan “Clemens Briels” en een kijkje genomen in zijn atelier in Heusden waar hij ook achter in de zaak werkt.
Clemens heeft hier tevens een mooi uitzicht op zijn eigen beeldentuin. Ja hij werkt zowel 2D als 3D. Meestal vreemde figuren beesten of poppetjes en allemaal zeer kleurrijk uitgevoerd!
Met simpele lijnen is direct te zien wat er bedoeld word en tevens ruimte voor je eigen fantasie over wie of wat het voorstelt.
Dit is ook het geval met de beelden, sommige voor binnen maar ook voor buiten en in diverse formaten zijn er beelden van Clemens. Het verbaasde me hoe mooi de kleuren uitkwamen tegen het groen in de tuin en staande op een sokkel te midden van rozen sprak ook hier het beeld voor zich!

back-sculpture-gallerie284
Hij is vaak zelf aanwezig en verteld dan wat over zijn kunstwerken. Het is een bijzondere man….. ik trof het aan gekleed in normale kleren met een veel te grote badjas er over aan waar hij nonchalant zijn handen in zijn zakken had! Hij kijkt wat rond door zijn bril naar de mensen die in zijn galerie aanwezig zijn, zo van “en U gaat vandaag toch niets kopen”! Je ziet dat hij te vaak gehoord heeft van, wat mooi schildert u meneer….

De galerie, een statig woonhuis achting pand is smaakvol ingericht en ook voorzien van kleurrijke details. Er hangt een gemoedelijke sfeer met aan de muur de schilderijen maar ook kunstvoorwerpen voor aan de muur en in het midden zuilen met daar de beelden op tentoongesteld. Door het kleur gebruik geeft het een gezellige uitstraling en de witte muren laten de kleuren nog eens extra spreken.

Ik heb me verbaast over de man zelf en genoten van zijn kunstwerken, zowel de beelden als de schilderijen zijn een genot om naar te kijken!
Ga gerust eens langs in Heusden waar tevens nog veel meer kunst te bewonderen is.

Bron: Clemens Briels

tekst blog-4

jun, 12, 2016

admin

0

SHARE THIS